5 Mart 2014 Çarşamba

Hsdpa Nedir Ne İşe Yarar

Hsdpa Nedir Ne İşe Yarar

Bugün sizlere Hsdpa Nedir? Hsdpa Nedir Ne İşe Yarar? açıklamaya çalışacağım. Mobil cihazların sürekli olarak internete bağlı kalmasını sağlayan ve internet ile ilgili işlemlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesine yardımcı olan farklı teknolojiler bulunmaktadır. Günümüzde kullanılan akıllı telefonlar da tüm bu teknolojiler mevcuttur. High Speed Downlink Pocket Access kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşan HSDPA teknolojisinin temel görevi yüksek hızlı veri paketi indirme işlemlerinin gerçekleştirilmesidir.

Bilindiği üzere kısa bir süre öncesine kadar bilinen en hızlı mobil internet erişimi 3g üzerinden yapılıyordu. Artık HSDPA teknolojisiyle birlikte bu hızdan daha yüksek seviyelerde veri akışı sağlanabilmektedir. Bu sistemde kullanılan donanımların teorik bilgilerine göre internet hızı 14 mbps ye kadar çıkabileceği düşülmektedir. Fakat şu an için bu mümkün değildir.

Hsdpa ne işe yarar sorusuna verilebilecek temel cevaplar bu şekildedir. Hsdpa nedir ve internete cihazları nasıl bağlar konusunda ise sadece bu sistemin etkinliğinden söz etmek yeterli değildir. Telefonların arka planlarında sürekli olarak çalışan birkaç farklı teknolojinin birleşmesi sonucunda 7/24 online olunabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder