21 Şubat 2014 Cuma

Windows Xp Format Atma

Windows Xp Format Atma

Bugün sizlere Windows Xp Format'ı yani Windows Xp Format Atma'yı anlatacağım. Bilgisayar sistemlerinde meydana gelen bir takım teknik ve yazılım problemlerinden dolayı format atma ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir. Birkaç farklı yöntem olmasına rağmen sizlere bu yazımızda en pratik windows xp formatın nasıl atılır öğreneceksiniz.

İlk olarak bilgisayara Windows XP cdsini takıp açmalısınız. Karşınıza gelen ilk ekranda Press any key to boot from CD yazısını göreceksiniz. İşlemin devam edebilmesi için klavyenizden her hangi bir tuşa basmanız yeterli olmaktadır. Bu aşamadan sonra sistem cd’den otomatik olarak yüklenmeye başlayacaktır. Yükleme bittikten sonra karşımıza mavi bir ekran çıkacaktır. Genel olarak bu ekranda kullanılan dil Türkçedir. Enter tuşuna basarak kuruluma devam edebiliriz.

Windows Xp Format

Bundan sonra Windows xp format atma işleminin en önemli aşamasına gelinmektedir. İhtiyacınıza göre bilgisayarınızın hard diskini bölümlere ayırabilirsiniz. Bu aşamada bölünmemiş alanı silerken dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde tüm bilgileriniz gidebilir.

Bilgisayarınızın performansı için 2 bölüme ayırmanız tavsiye edilmektedir. Ayırma işlemlerini komutları uygulayarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Bölme işlemi bitirildikten sonra bilgisayar yeniden başlatılacaktır ve format işlemi sona erecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder